Nogomet
0

Promo / Ekskluzivno: Nova sezona Lige prvaka ponovo srijedom na OBN-u

OBN Televizija i u sezoni 2017/18 prenosi najbolje nogometno takmičenje na planeti, Ligu prvaka. Termin srijedom bit će rezerviran za najbolje utakmice kola, a na projektu će se zadržati provjerena i vrijedna ekipa Adrijana Kurtišaj, Sabahudin Saša Vugdalić i Adis Hadžić.

Žrijeb je, kao i prijašnjih godina, donio mnoge zanimljive grupe i okršaje. Svakako najzanimljivija je grupa H u kojoj će snage odmjeriti evropski prvak Real Madrid, te Borussia Dortmund i Tottenham. Zanimljivo će biti u grupi B gdje nas čeka sudar Bayerna i PSG-a. Juventus i Barcelona reprizirat će prošlogodišnje četvrtfinale u grupi D, a sudar divova očekuje nas i u grupi C gdje se susreću Chelsea i Atletico.

Natjecanje po skupinama počinje 12. septembra i traje do 6. decembra nakon čega će po dvije najbolje ekipe iz svake grupe nastaviti takmičenje u osmini finala. Naslov prvaka brani Real Madrid, a finale će se igrati u Kijevu 26. maja.

Prva utakmice koju će gledatelji OBN-a pratiti u direktnom prijenosu je ona između branitelja naslova Reala iz Madrida i kiparskog povratnika Apoela iz Nicosije 13. septembra od 20:40 sati. Prvak Kipra, koji vrlo često ispada u predtakmičenjima i pokušat će ove godine dokazati kako im je mjesto ipak među šampionima. Real ih je u dosadašnjim susretima većinom deklasirao, a obzirom na tim koji sada imaju mnogi misle kako će se scenarij ponoviti. Utakmica obećava ipak da će biti dosta golova i lijepih poteza, zbog čega smo i odabrali upravo ovaj meč za početak sezone Lige prvaka na OBN-u.

Svakoj utakmici prethodit će i emisija koja počinje 15 minuta prije samog susreta, a bit će tu i analize iz studija i ekskluzivne izjave stručnjaka.