Liga prvaka
1.5k

Ekipa FK Sarajevo otputovala u Vels na utakmicu protiv Nomadsa

D. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo, šampiona BiH i predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, otputovala je u Vels na utakmicu protiv Connah's Quay Nomadsa.

Bordo tim predvođen trenerom Vinkom Marinovićem i njegovim stručnim štabom okupio se na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, odakle je otputovao u Vels.

Utakmica prvog kola kvalifikacija Lige prvaka između Connah's Quay Nomadsa i Sarajeva igra se u srijedu od 20:00 sati na stadionu Cardiff Cityja, a velški klub je saopćio da će omogućiti prijenos uživo putem YouTubea.

Cilj ekipe s Koševa je pobjeda.

"Čeka nas čvrsta i jaka ekipa, idemo dati svoj maksimum. Analizirali smo protivnika, potrudit ćemo se da iskoristimo njihove slabosti te da pobijedimo", izjavio Selmir Pidro.

"Utakmica će biti teška, Velšani nisu u kvalifikacijama Lige prvaka. Nadamo se pobjedi, na to samo i idemo", složio se Đani Salčin.

Trener FK Sarajevo Vinko Marinović zna o kakvom je protivniku riječ.

"Maksimalno smo se spremali, analizirali smo neke utakmice. Borben su i disciplinovan tim, igraju tipični engleski nogomet, na dosta duela i presing. Moramo biti fokusirani", kazao je Marinović.

Ako eliminiše Nomadse, Sarajevo će igrati protiv boljeg iz duela Dynamo Brest - Astana.