Nogomet
1

Ekipa Centra prvak BiH u futsalu

Klix.ba
Preostali susret Premijer futsal lige BiH između dvije prvoplasirane ekipe Centra i Mostara SG Staklorad odigran je sinoć u SD "Ramiz Salčin" u Sarajevu, a domaći tim je pobijedio sa 5:2 i tako odbranio titulu prvaka države.

Gosti su bolje otvorili meč i preko Srđana Ivankovića u petoj minuti dolaze do prednosti, a izjednačenje Centru donio je Nermin Jusić u 20. minuti.

U drugom poluvremenu golove za domaći sastav postigli su Dražen Novoselac u 28., Nermin Kahvedžić u 32., Nermin Jusić u 33. i Ermin Salčin u 40. minuti, dok je počasni pogodak za Mostar postigao Marijo Aladžić.

Trener pobjedničke ekipe Josip Lokmer nije krio zadovoljstvo nakon susreta: "Utakmica je bila vrhunska. Imali smo više volje, želje i na kraju smo nagrađeni. Čestitam i ekipi Mostara na odličnoj utakmici i želim im sve najbolje naredne sezone".

Centar je prvenstvo završio na prvom mjestu sa 46 bodova, dok je Mostar drugi sa četiri boda manje.

Po završetku meča uslijedila je ceremonija proglašenja prvaka, a pehare i medalje igračima uručili su predsjednik NSBiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković i direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima Elmir Pilav.