"Bili" u Sarajevu
0

"Eki Balakova! Đe ba jarane?!"

Piše: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Balakov na Baščaršiji (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Fudbaleri i stručni štab Hajduka iz Splita prošetali su Sarajevom uoči prijateljske utakmice koju igraju sa Željezničarom u četvrtak navečer.
  • Eki Balakova!
  • Đe ba jarane?
  • Evo ga iza tebe!, jedan je od dijaloga koje smo uhvatili tokom šetnje igrača i stručnog štaba Hajduka kojeg predvodi nekadašnja legenda evropskog fudbala Krasimir Balakov. U pratnji Hajduka bili su nekadašnji igrač Želje, ali i Hajduka Bulend Biščević, te Dželaludin Muharemović i Almir Gredić.

"Hajdukovce" su u Sarajevu toplo dočekali, posebno Balakova, i Nikolu Sarića, rođenog Sarajliju i mladog reprezentativca Danske koji je sa 17 godina igrao u Liverpoolu. Sariću su na Baščaršiji poklonili navijački šal BiH, a suigrači su ga pitali da li mu je srce zaigralo jer je u rodnom gradu. Kao i većinu gostiju Baščaršije, hadžija Nasim Jabučar primio je i predstavnike Hajduka te Balakovu poklonio rad, bakrorez sa simbolima Sarajeva.

Tokom šetnje od Baščaršije do Vječne vatre mnogi su pozdravili igrače i predstavnike Hajduka, a jedan od prolaznika prišao im je i iz novčanika izvadio kartu sa utakmice Hajduk - Universitatea na kojoj je bio dok je služio vojsku u Splitu 1983. godine, te im je poklonio.