Nogomet
298

Edis Kusturica: Razočaran sam, onako se ne igra za Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Sarajevo je sa novim remijem (bilo 0:0) i bezidejnom igrom u Banjoj Luci smanjilo svoje šanse sa osvajanje naslova prvaka. Novi strateg Robert Jarni, koji je u zimskoj pauzi zamijenio Husrefa Musemića, u pet prvenstvenih utakmica od mogućih 15, osvojio je skromnih osam bodova. Ipak, ono što posebno zabrinjava sve zaljubljenike u bordo boju jeste loša igra.

Reakciju nakon loše izvedbe u gradu na Vrbasu potražili smo od prvog čovjeka kluba iz Titove 38/b - Edisa Kusturice. Predsjednik FK Sarajevo nije krio razočarenje nastupom tima sa Koševa.

"Ne mogu da shvatim da pojedini nogometaši igraju onako bezvoljno i bezidejno u utakmici koja je jedna od važnijih u borbi za naslov prvaka. Jako sam razočaran, onako se ne igra za FK Sarajevo“, kazao je za Klix.ba Edis Kusturica.

Iako su čelni ljudi tima sa Koševa igračima osigurali izvanredne uslove, partije nisu niti na približno očekivanom nivou. Dosta toga može se prigovoriti i prvom šefu struke Robertu Jarniju koji još uvijek traži udarnih jedanaest, iako je za to imao dovoljno vremena.