Nogomet
57

Edin Višća postigao dva pogotka: Možemo se vratiti u društvo najboljih

Piše: Edin Isanović
Edin Višća
Edin Višća
Bh. nogometni reprezentativac Edin Višća postigao je danas dva pogotka. Istanbul BB savladao je Manisaspor rezultatom 4:3. Oba putao poentirao je sa jedanaest metara. Klub našeg reprezentativca trenutno dijeli prvom mjesto sa Ankarasporom u Drugoj turskoj nogometnoj ligi.

Višća za Klix.ba naglašava kako je pomenuta utakmica bila izuzetno važna, te da je osvajanjem kompletnog plijena njegov tim ostao u utrci za najveći plasman.

"Igrali smo protiv kluba koji ,također, želi da se vrati u elitni razred. Zadovoljan sam svojom formom, a u narednom periodu očekujem nastavak dobrih partija. Kako mene, tako i ekipe. Nadam se da ćemo se vratiti u društvo najboljih“, kazao je bh. reprezentativac koji je do sada postigao šest pogodaka za Istanbul BB.

Nekadašnji nogometaš Budućnosti iz Banovića i Željezničara osvrnuo se i na prijatlejski meč koji naš državni tim igra protiv Egipta.

"Drago mi je da ćemo nakon duže pauze ponovo okupiti. Dvoboj sa Egiptom, kao i svi naredni, trebaju biti shvaćeni maksimalno ozbiljno. To je dobra prilika za uigravanje. Trebamo biti spremni za sve izazove koji nas očekuju na Mundijalu u Brazilu", zaključio je Višća.