"Krasi ga bosanski humor"
98

Edin Terzić je veliki navijač reprezentacije Hrvatske: Uvijek smo zajedno gledali utakmice

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Borussije Dortmund Edin Terzić je pravi hit u Njemačkoj budući da je mimo svih očekivanja odveo Milionere u polufinale Lige prvaka.

Iako je rođen u njemačkom Mendenu, otac mu je iz Donjeg Vakufa u Bosni i Hercegovini, dok mu je majka Hrvatica, s osječkog područja, zbog čega Edin, uz njemačko, ima i hrvatsko državljanstvo.

Bivši pomoćnik Slavena Bilića u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske Nikola Jurčević je u razgovoru za hrvatske medije kazao da je Terzić veliki navijač Vatrenih.

"Moram reći da je uvijek bio veliki navijač hrvatske reprezentacije. Kada smo sarađivali, uvijek smo zajedno gledali utakmice, komentarisali i razgovarali", rekao je Jurčević za Sportske novosti i dodao:

"Majka mu je iz Osijeka ili Čepina, nisam siguran, ali ima poveznicu s Hrvatskom i odlično govori naš jezik, ima i taj bosanski humor", dodao je Jurčević, a nije tajna da Terzić godišnje odmore provodi na jadranskoj obali, u Makarskoj.

Terzić je ranije radio obavljao brojne funkcije u Dortmundu čiji je veliki i navijač da bi se od 2013. do 2017. godine pridružio Slavenu Biliću u Bešiktašu odnosno West Hamu.

Klupu Dortmunda je preuzeo u ljeto 2022. godine, a prošle godine je zamalo osvojio titulu prvaka Njemačke.