Nogomet
116

Edin Rustemović novi član FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Edin Rustemović, bivši nogometaš Drine iz Zvornika, potpisuje danas za FK Sarajevo. Ovaj 21-godišnjak igra na poziciji zadnjeg veznog, a u proteklih 15 kola postigao je četiri pogotka, a upisao je i pet asistencija.

Rustemović je izuzetno nadaren mladi nogometaš koji je "zapeo za oko" skautima tima sa Koševa koji su odlučili da ga angažuju.

Ovo je prva prinova u bordo svlačionici, a u nastavku prelaznog roka još nekoliko nogometaša trebalo bi pojačati tim FK Sarajevo, koji ima velike ambicije na proljeće.

Ovim povodom u prostorijama kluba je upriličena konferencija za medije na kojoj se novinarima osim ovog igrača obratio i sportski direktor kluba Abdulah braković Ibraković je naveo da su ljudi iz kluba tek sada počeli jačati kadar s obzirom na ciljeve koje imaju u ovoj sezoni.

"Rustemović je od danas naš igrač. Potpisao je ugovor na četiri godine, a radi se o kvalitetnom veznom igraču koji igra lijevom nogom, te smatramo da ćemo sa njim u timu biti još agresivniji i dinamičniji. Nadam se da će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva", rekao je Ibraković.

Rustemović je zahvalio čelnicima FK Sarajevo na pruženoj prilici dodajući kako je sretan zbog potpisanog Ugovora.

"Dat ću sve od sebe da se kvalitetnim igrama u dresu Sarajeva odužim na pravi način", dodao je Rustemović.