Nogomet
17

Kodro najavio uspješno proljeće za FK Sarajevo, Radovac potpisao novi ugovor

Piše: D. B.
Na današnjoj konferenciji za medije FK Sarajevo novinarima je prezentovan plan priprema ekipe za proljetni dio sezone, a mladi nogometaš Samir Radovac je potpisao novi četverogodišnji ugovor.
Konferencija za medije FK Sarajevo (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Konferencija za medije FK Sarajevo (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković je rekao da će ekipu FK Sarajevo na proljeće činiti 25 nogometaša koji mogu ostvariti visoke klupske ciljeve.

"Danas smo se okupili i održali radni sastanak. Kadar je skoro kompletiran, imamo 25 igrača za narednu polusezonu, a imamo i nekoliko nogometaša koje ćemo posuditi. Potrebno nam je još jedno pojačanje. Kvalitet postojećeg kadra je neupitan i vjerujem da tim može ispuniti ciljeve. Atmosfera je sjajna u svlačionici i vjerujem da će stručni štab sa svojim kompentencijama dobro pripremiti ekipu u ovih 47 dana. Cilj nam je da idemo do kraja u prvenstvu i Kupu BiH. Nadam se da će nas trener Meho Kodro i igrači obradovati na kraju sezone", izjavio je Ibraković.

Potom se novinarima obratio trener FK Sarajevo Meho Kodro, koji je otkrio plan priprema.

Meho Kodro (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Meho Kodro (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

"Mi ćemo predpripremni period obaviti u Sarajevu, trenirat ćemo dva puta dnevno dva-tri dana, a obavit ćemo i testove, ljekarske preglede i slično, kako bismo ustanovili u kakvom stanju su igrači došli s odmora. U ponedjeljak putujemo u Čitluk, gdje ćemo ostati do subote, pa se vraćamo u Sarajevo. Nadamo se dobrom vremenu po povratku kući kako bismo trenirali sedam dana. Ako bude loše vrijeme, onda ćemo dogovoriti da se pripremamo negdje drugo. U tom periodu ćemo odigrati prijateljsku utakmicu, a protivnik će biti Radnički Lukavac. Nakon toga ćemo otputovati u Antaliju u Tursku, gdje ćemo ostati 13 dana i odigrati četiri utakmice. Ti mečevi će nam pokazati gdje smo i šta smo, kao i šta možemo očekivati na proljeće. Nadam se da ćemo iskoristiti dobro pripreme u Antaliji. Potom je planirano da se vratimo u Sarajevo, ali samo na dan-dva, nakon čega ponovo idemo u Čitluk na posljednji dio priprema. Generalna proba će biti utakmica protiv Leotara iz Trebinja. Ukupno ćemo obaviti oko 45 treninga i odigrati šest utakmica tokom cjelokupnih priprema. Nadam se da ćemo pronaći svoj stil igre", rekao je Kodro.

On je istakao veliko povjerenje u svoje igrače te najavio veliki uspjeh u drugoj polusezoni.

"Smatram da ekipa ima mnogo kvaliteta, ali i dosta prostora za napredak. Osjećam iznutra da ćemo imati prelijepu nogometnu godinu. Mislim da tako razmišljaju i igrači. Oni su svjesni da su u FK Sarajevo, ekipi koja je napravljena da se bori za titulu. To nosi pritisak, ali se on pretvara u čast. Optimista sam, odmorio sam se i željan sam rada", dodao je trener FK Sarajevo.

Abdulah Ibraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Abdulah Ibraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Osvrnuo se na dva pojačanja u FK Sarajevo, a to su Mehmed Alispahić i Edin Rustemović.

"Alispahića znam odavno, pratio sam ga, vrlo je kvalitetan igrač. Ako ga vratimo 80 posto u formu u kakvoj je bio u Hrvatskoj nogometnoj ligi, imat ćemo izvanredno pojačanje. Njegov dolazak je izvanredan potez kluba. Koristit će mladim igračima poput Radovca. Rustemovića znam dvije godine, vrlo je kvalitetan, imao je peh kada je slomio nogu, ali se vratio. Mlad je i zanimljiv igrač, korektan, agresivan, defanzivno i ofanzivno, ima dobru viziju igre, dodavanje i šut", jasan je bio Kodro.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

U drugom dijelu konferencije za medije Samir Radovac je potpisao novi četverogodišnji ugovor.

"Ovo je veoma važan dan za mene i moju porodicu. Volim ovaj klub i drago mi je zbog produženja ugovora. Potpisao sam na četiri godine. Ekipa na proljeće ima ambicije za duplu krunu. Mislim da možemo nadoknaditi zaostatak za Širokim Brijegom, obradovati navijače i donijeti titulu na Koševo", izjavio je Radovac.