Nogomet
888

Edin Džeko postigao dva gola Manchester Unitedu, City slavio 3:0 na Old Traffordu

Piše: N. J.
Edin Džeko (Foto: AFP)
(Foto: AFP)
Bh. nogometni reprezentativac Edin Džeko bio je junak utakmice i postigao dva gola u velikom gradskom derbiju između Manchester Uniteda i Manchester Cityja na Old Traffordu u 31. kolu Premiershipa. City je pobijedio 3:0.

Džeko je postigao gol za vodstvo Cityja 0:1 već u 44. sekundi meča. Samir Nasri je primio jednu loptu u 16-ercu Uniteda, šutirao, lopta se odbila od stativu, a Džeko ju je poslao u mrežu Uniteda.

Prvo poluvrijeme ponudilo je odličnu igru sa nekoliko šansi na obje strane, međutim, na odmor se otišlo uz rezultat 0:1 za City.

U nastavku, bh. as je postigao još jedan gol i tako doveo City u vodstvo 0:2 u 56. minuti susreta. Džeko je zatresao mrežu nakon kornera koji je izveo Nasri.

Naš reprezentativac je napustio igru u 79. minuti, a umjesto njega je ušao Negredo. Yaya Toure je u 90. minuti pogodio za konačnih 0:3.

City je nakon ove pobjede na drugom mjestu tabele sa tri boda zaostatka, ali i dvije utakmice manje u odnosu na vodeći Chelsea koji je iz 31 meča sakupio 66 bodova. Na trećem i četvrtom mjestu su Liverpool i Arsenal sa 65, odnosno 63 boda.

Arsenal je večeras na svome terenu remizirao sa ekipom Swanseaja 2:2, dok je Newcastle kao domaćin poražen od Evertona 0:3.