Priključuje se Zmajevima
456

Edin Džeko stigao u Sarajevo, Roma i Inter i dalje "šute"

Piše: D. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko danas je stigao u Sarajevo.

Džeko je nešto prije 14:00 sati avionom stigao na Međunarodni aerodrom u Sarajevu te će se danas pridružiti saigračima iz reprezentacija BiH, koji su se u petak počeli pripremati za utakmice protiv Finske i Italije, odnosno za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Edina su na aerodromu dočekali otac, sestra i sestrić, ali i fotoreporteri portala Klix.ba, no bh. nogometaš nije želio davati izjave. Ipak, bio je raspoložen za fotografisanje s nekoliko fanova.

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki je na konferenciji za medije povodom početka priprema rekao da će Džeko kasniti jer je dobio slobodan dan kako bi "nešto završio". Dijamant se prema dogovoru zaista danas pojavio u glavnom gradu BiH.

Podsjećanja radi, mediji danima pišu o Edinovom odlasku iz Rome i prelasku u Inter, a oni u Italiji tvrde da će transfer biti ozvaničen uskoro.

Dodatno je sve "podgrijao" Prosinečki današnjom izjavom da se nada kako će Džeko otići tamo gdje će mu biti bolje, da će završiti posao s Interom te da će svi time biti zadovoljni.

Roma i Inter se zasad ne oglašavaju.