Nogomet
1.4k

Edin Džeko stigao u Rim: Hiljade navijača Rome na dočeku kapitena Zmajeva

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko stigao je na aerodrom Fiumicino u Rimu gdje ga je dočekalo nekoliko hiljada navijača Vučice.

Džeko je u Rim stigao iz Manchestera preko Amsterdama u 19:25 sati. Zbog nevjerovatnog interesovanja navijača, osiguranje aerodroma u Rimu odlučilo je dolazak aviona Alitalije prebaciti sa prvog na peti terminal.

Džeku su na aerodromu dočekali otac Midhat, agent Irfan Redžepagić njegov partner Naser Hukić te predstavnici kluba generalni menadžer Rome Mauro Baldissoni i sportski direktor Walter Sabatini.

Naš reprezentativac je posljednjih sedmica top tema među navijačima Rome, ali i tamošnjim medijima koji su željno iščekivali dolazak napadača u svoj tim.

Džeko će već sutra biti u kampu Rome gdje će obaviti ljekarske preglede, nakon čega bi se trebao vratiti u Manchester kako bi raskinuo ugovor sa timom sa Etihada, pozdravio se sa bivšim saigračima, a nakon toga se vratio u Rim gdje će potpisati petogodišnji ugovor.

Tokom vikenda bi trebala biti prezentacija igrača, ali kako su za Klix.ba potvrdili u klubu, ona će se najvjerovatnije desiti nakon što se ekipa vrati iz Španije gdje se nalazi na mini turneji u okviru koje su igrali prijateljski susret sa Barcelonom, a u subotu igraju sa Valencijom.