Dijamant u igri svih 90 minuta
23

VIDEO / Edin Džeko pogodio za pobjedu Cityja nad QPR-om

Klix.ba
Yaya Toure postiže prvi pogodak za City (Foto: AFP)
Yaya Toure postiže prvi pogodak za City (Foto: AFP)
Manchester City savladao je Queens Park Rangerse na svom stadionu rezultatom 3:1. Drugi pogodak za Građane postigao je bh. reprezentativac Edin Džeko.

Džeko je zaigrao od prve minute. Bio je ovo prvi put ove sezone da je naš napadač u startnoj postavi Cityja, no vratimo se na utakmicu.

Ekipa Roberta Mancinija dobro je otvorila susret, a Džeko se našao u prilici već u 4. minuti. Pokušao je Dijamant glavom pogoditi gol gostiju, nakon centaršuta Samira Nasrija, ali je lopta otišla pored gola.

Pet minuta kasnije priliku je imao i Yaya Toure, ali je njegov udarac glavom zaustavljen. Džeko je ponovno imao priliku za postizanje gola u 12. minuti, ali su odbrambeni igrači QPR-a blokirali njegov šut.

City je poveo u 16. minuti pogotkom Yaye Tourea nakon centaršuta iz kornera. Obje ekipe su imale po još nekoliko prilika, ali je City do kraja prvog poluvremena sačuvao minimalnu prednost.

U nastavku susreta Pablo Zabaleta se našao u izvrsnoj prilici, međutim lopta je pogodila prečku. U 59. minuti uslijedo je šok za domaće. Jedan igrač QPR-a šutirao je sa ivice šesnaesterca, lopta se odbila do Bobbyja Zamore, koji sa dva metra postiže gol za izjednačenje.

Međutim, u 61. minuti Edin Džeko vratio je prednost Cityju nakon što ga uposlio Carlos Tevez. Džeko se našao u izglednoj prilici i osam minuta kasnije, ali pomoćni sudac signalizirao je nedozvoljenu poziciju.

Konačni rezultat 3:1 postigao je Carlos Tevez u sudačkoj nadoknadi. Utakmicu s tribina je pratio i Realov trener Jose Mourinho, koji će igrati protiv Cityja ove sezone u Ligi prvaka.