Nogomet
33

Edin Džeko nakon žrijeba Lige prvaka: Ponovo!

Piše: D. B.
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Žrijebom parova osmine finala Lige prvaka je odlučeno da će Manchester City, za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Džeko, ponovo snage odmjeriti sa Barcelonom.

Manchester City i Barcelona su snage odmjerili i u prošloj sezoni u osmini finala Lige prvaka. U prvoj utakmici odigranoj na Etihadu Barcelona je kao gost savladala Manchester City rezultatom 2:0. Golove su postigli Daniel Alves u 23. minuti, a Lionel Messi je u 54. minuti pogodio iz penala, koji je skrivio Martin Demichelis i dobio crveni karton. Edin Džeko je u igru ušao u 74. minuti utakmice, ali nije mogao pomoći svom timu.

U revanšu na stadionu Camp Nou Katalonci su pobijedili Građane rezultatom 2:1. Messi je za vodstvo Barce pogodio u 67. minuti, a u 89. je izjednačio Vincent Kompany. Ipak, pobjedu je Barci donio Alves golom u 91. minuti utakmice. Treba napomenuti da su i u revanšu Građani dobili crveni karton, bio je to Pablo Zabaleta, koji je "pocrvenio" u 78. minuti utakmice. Džeko je u ovoj utakmici odigrao drugo poluvrijeme.

Naš reprezentativac je putem svoje stranice na Facebooku kratko komentarisao žrijeb, objavio fotografiju parova i napisao: "Ponovo!"