Intervju za Cityjevu web-stranicu
0

Edin Džeko kao holivudska zvijezda u LA-u

Sarajevo-x.com
Na zvaničnoj stranici Manchester Cityja objavljen je videointervju s našim reprezentativcem Edinom Džekom koji, prema svemu sudeći, uživa u Los Angelesu, gdje se njegova ekipa već nekoliko dana priprema za narednu sezonu.

Džekino dobro raspoloženje i uživanje u LA-u nije promaklo ni novinaru koji je kazao da Džeko izgleda poput holivudske zvijezde. Istakao je da su Džeku s posebnim oduševljenjem dočekali fanovi u San Franciscu.

"Nije to samo u San Franciscu, sreo sam neke također i u LA-u. Mnogo ljudi iz BiH živi u SAD-u, ali i u drugim dijelovima svijeta", pojasnio je Džeko u intervjuu za zvaničnu web-stranicu Cityja, te istakao kako su naši navijači zadovoljni zbog nekih dobrih rezultata koje je reprezentacija BiH napravila.

Naš reprezentativac je također dodao kako su igrači iskoristili slobodan dan te nekoliko popodneva, te je vidio dosta toga u Los Angelesu, koji je "fantastičan".

Upitan je i o dolasku Stefana Savića, koji uz Džeku i Aleksandra Kolarova čini "balkanski trio" u Cityju.

"Za njega je jako dobro to što smo nas dvojica u ekipi, baš kao što je meni puno značio Kolarov kad sam tek došao u City. Provodimo dosta vremena zajedno", kazao je Džeko.

Kad je riječ o narednoj sezoni, Džeko je naveo da je sjajno što će igrači Cityja nastupati u Ligi šampiona, te da se nada da će imati dobre rezultate u narednoj sezoni općenito.

Novinar je primijetio i da Džeko "dobro izgleda na treningu", te ga upitao i o očekivanjima na ličnom planu.

"Ja sam napadač i moj posao je da dajem golove. Volim davati golove i nastojim to činiti u svakoj utakmici. Vidjet ćemo", rekao je bh. reprezentativac.