Edin Džeko: Izet Hajrović je izabrao, neka mu je sa srećom

Klix.ba
13.11.2012. u 09:48
304
125
Edin Džeko: Izet Hajrović je izabrao, neka mu je sa srećom
304
Edin Džeko: Izet Hajrović je izabrao, neka mu je sa srećom
Kapiten bh. selekcije Emir Spahić i napadač Manchester Citya Edin Džeko, nakon što su dobili dopuštenje selektora Safeta Sušića i generalnog sekretara N/FSBiH Jasmina Bakovića, obavili su telefonske razgovore sa napadačem Grasshoppersa Izetom Hajrovićem, koji je dobio poziv Švicarske.
U nadi da će njihovi pozivi pokazati Hajroviću kako je dobrodošao među Zmajeve Spahić i Džeko su, kao vođe bh. tima, preuzeli na sebe zadaću da napadaču Grasshoppera otvore ulazna vrata, s obzirom na to da je ranije izjavljivao kako mu je BiH u srcu.

Međutim, dan nakon razgovora, Hajrović je Džeki poslao SMS poruku u kojoj mu se zahvalio na vremenu, otkrivajući kako je on ipak izabrao Švicarsku, umjesto BiH, piše na zvaničnoj web-stranici našeg reprezentativca.

"Da, Emir Spahić i ja smo razgovarali sa Izetom Hajrovićem želeći mu pokazati da je dobrodošao u reprezentaciju BiH. Dugo smo razgovarali, objasnili mu sve procedure, a ostalo je bilo do njega. Da bi igrao za BiH mora promijeniti sportsko državljanstvo kao što su to uradili Begović, Pjanić i Mujdža, što smo mu i objasnili. Ostalo je bilo do njega, a on se odlučio ipak prihvatiti poziv Švicarske. Neka mu je sa srećom. Svako bira svoj put", kazao je Džeko, a ovim je očito i spuštena zavjesa na slučaj Hajrović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (125)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: