Džeko: U klub ideš radi novca, a u reprezentaciju te dovodi srce

Klix.ba
8.2.2013. u 11:34
2.296
1
Džeko: U klub ideš radi novca, a u reprezentaciju te dovodi srce
2.296
Džeko: U klub ideš radi novca, a u reprezentaciju te dovodi srce Edin Džeko
Nakon što je novopečeni švicarski reprezentativac Izet Hajrović, koji je umjesto BiH odabrao tim Ottmara Hitzfelda, uporedio kvalitete Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeke, Dijamant je odgovorio putem svoje oficijelne stranice.
Džeko je naveo kako želi poručiti da novopečenim švicarskim reprezentativcima ne zamjera činjenicu da su se odazvali na poziv Ottmara Hitzflelda, već to što su u svojim ranijim izjavama obećavali dolazak u BiH. Obojica su u razgovorima sa kapitenom Emirom Spahićem i samim Edinom Džekom tvrdila kako svim srcem žele igrati za BiH, a ispostavilo se da su "koketiranjem" sa bh. selekcijom zapravo otvarali vrata švicarskog tima, piše na stranici edindzeko.ba.

"Ne mogu da se ne otmem utisku kako su i Hajrović i Seferović iskoristili interesovanje BiH za njih, kako bi primorali Hitzfelda da ih pozove u A tim, jer slučajno ili ne, poziv švicarskog selektora za njih dvojicu uslijedio je u onom trenutku kada se za njih počeo interesovati NSBiH. Uz to, poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem nije na mjestu, s obzirom na to da niko od mene ne bi bio sretniji kada bi u bh. selekciji igrao jedan Ibrahimović. BiH bi sa njim bila jača i svaki igrač njegovih kvaliteta je dobrodošao u BiH, jer nas interesuje rezultat. Moja želja je da BiH pobjeđuje i svoje kvalitete podređujem svojoj zemlji, a sve zbog toga jer mi je BiH u srcu", rekao je Džeko.

Naš as je istakao da kada biraš klub, tada biraš gdje bi ti bilo isplativije igrati, jer igraš za novac, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda dopustiš da te vodi srce, kao što je vodilo Spahića, Pjanića, Lulića, Mujdžu, Begovića, pa i Izetovog brata Seada Hajrovića, koji je birao srcem i izabrao Bosnu i Hercegovinu.

"Svi oni su mogli izabrati druge reprezentacije, ali slušali su svoje srce i sada su tu gdje jesu. Seferović i Hajrović su se možda uplašili konkurencije u BiH, jer mi iz dana u dan rastemo. Sada, obojici želim mnogo sreće u Švicarskoj i što se mene tiče, ova priča je završena. Obojici smo više puta željeli dobrodošlicu, razgovarali smo s njima, a oni su nam obećali dolazak, da bi se u posljednji čas predomislili. To dovoljno govori o cijeloj situaciji. Neka im je sa srećom", poručio je Edin Džeko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: