Nogomet
3

Edgar Davids postao trener-igrač u engleskom četveroligašu

Totalsport
Edgar Davids (Foto: AFP)
Edgar Davids (Foto: AFP)
Nakon sjajne karijere provedene u evropskim nogometnim gigantima poput Barcelone, Juventusa i Milana, bivši holandski reprezentnativac Edgar Davids potpisao je ugovor s engleskim četvrtligašem...

Davids (39) je postao "sutrener" u londonskom klubu Barnetu, koji se trenutno nalazi u četvrtom razredu engleskog nogometa - League Two. Barnet nakon 11 odigranih utakmica ima tek tri boda na svom kontu i nijednu pobjedu (tri remija), te zaostaje pet bodova za posljednjim mjestom koje znači ostanak u ligi.

Davidsov zadatak je da pomogne kao trener Marku Robsonu, ali i da povremeno uskoči u igru. Drugim riječima, Holanđanin je postao trener-igrač.

"Sretan sam što ću imati mogućnost istražiti svoje mogućnosti i podijeliti svoje iskustvo s dečkima u klubu. Iznimno se veselim izazovima koji su ispred mene", rekao je Davids koji je posljednju službenu utakmicu odigrao 2010. godine u engleskom drugoligašu Crystal Palaceu.

"Oduševljen sam što mogu izraziti dobrodošlicu Edgaru u naš klub. Njegovo iskustvo kroz briljantnu karijeru bit će našim dečkima od velike koristi i nadam se da ćemo zajedno tvoriti jak trenerski dvojac", rekao je trener Robson.