Gestikulirao plakanje
50

Ederson se rugao navijačima Arsenala i nasladio im se nakon najbolnijeg poraza u sezoni

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Brazilski golman koji brani za Manchester City - Ederson, rugao se navijačima Arsenala nakon što je postalo jasno da će njegov tim pobijediti u derbiju 33. kola Premiershipa i tako napraviti veliki korak ka trećoj uzastopnoj tituli prvaka.
Heroji Građana bili su Kevin De Bruyne, koji je postigao dva pogotka i upisao asistenciju, te Erling Haaland koji je uz dvije asistencije postigao pogodak i tako srušio rekord Mohameda Salaha i postao prvi igrač s postignutih 33 pogotka u Premiershipu.
Navijači Arsenala u velikom broju su stigli u Manchester s nadom da njihov tim može pobijediti Građane na Etihadu, no tokom svih 90 minuta bili su u apsolutno podređenom položaju u odnosu na sjajne igrače Pepa Guardiole i na kraju je City potpuno zasluženo upisao pobjedu i osvojio tri važna boda.

I dok su njegovi saigrači slavili pogodak na drugoj strani terena, Ederson se okrenuo prema navijačima Arsenala i pokretima ruku gestikulirao plakanje, a ruganje je začinio plaženjem jezika i na taj način se nasladio gostima iz Londona, koji su tokom gotovo čitave sezone bili na prvom mjestu na tabeli i vjerovali su da mogu doći do titule.

Arsenal je još uvijek lider Premiershipa i nakon 33 odigrane utakmice imaju 75 osvojenih bodova, dva više od Manchester Cityja koji ima dvije utakmice manje pa je jasno da sada tim Pepa Guardiole ima sve u svojim rukama i izvjesno će osvojiti treću uzastopnu titulu prvaka.