Čovjek je nezaustavljiv
129

Pogledajte gol-mašinu: Haaland pustio bujnu kosu pa srušio Salahov rekord u Engleskoj

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Norveški napadač Erling Haaland srušio je rekord Mohameda Salaha u Engleskoj, a sinoć je golom protiv Arsenala za konačnih 4:1 stigao do 33. pogotka u 29 odigranih ligaških utakmica.

Dosadašnji rekord je držao napadač Liverpoola, koji je u sezoni 2017/2018 postigao 32 pogotka za svoj tim, a Norvežaninu sada treba još samo jedan pogodak kako bi postao apsolutni rekorder engleskog prvenstva.

Rekord od 34 postignuta pogotka zajednički drže Andrew Cole i Alan Shearer, koji su postigli po 34 pogotka u sezonama 1993./94 (Cole), odnosno 1994./95. (Shearer), no tada su u prvenstvu igrala 22 kluba, odnosno bile su četiri utakmice više.

Ipak, već u prvoj sezoni u Engleskoj, Haaland je pokazao zbog čega ga smatraju najboljim napadačem današnjice, a da sve bude još nevjerovatnije, do kraja prvenstva će odigrati još sedam utakmica.
Norvežanin je rekord srušio golom u 95. minuti, a zanimljivo, nekoliko minuta prije toga je pustio kosu te asistenciju Fodena pretvorio u pogodak, za konačnih 4:1. City je ovom pobjedom protiv Arsenala napravio veliki korak ka trećoj uzastopnoj tituli prvaka.