La Liga
38

Eden Hazard debitovao za Real Madrid u teškoj pobjedi protiv Levantea

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida porazila je Levante u meču 4. kola španske La Lige na svom Santiago Bernabeu rezultatom 3:2, a u pomenutom meču za Kraljevski klub debitovao je Belgijanac Eden Hazard.

Ekipa koju s klupe predvodi legendarni Zidane u vodstvo je stigla u 25. minuti kada asistenciju Carvajala u pogodak pretvara Benzema. Isti igrač je šest minuta nakon toga postigao i drugi gol, a sjajno prvo poluvrijeme Real Madrida krunisao je Casemiro golom u 40. minuti.

Činilo se da će Kraljevski klub rutinski riješiti ovaj meč, ali već na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti, bivši igrač Real Madrida Mayoral pogađa za 3:1, da bi u 75. minuti Malero pogodio za 3:2 i vratio svoju ekipu u igru.

Ipak, do kraja je Real sačuvao prednost i osvojio važna tri boda, iako navijači sigurno neće biti zadovoljni igrom, posebno u drugom poluvremenu.

[TWITTER]1172847093058158592[/TWITTER]

U meču protiv Levantea debi u dresu Real Madrida upisao je Eden Hazard koji je u igru ušao u 60. minuti, ali nije uspio napraviti ništa konkretno za pola sata na terenu i još uvijek će morati čekati na prvi gol u novom klubu.

Nakon ove pobjede, Real Madrid ima osam bodova iz četiri utakmice, dok je Levante ostao na šest bodova iz prva tri kola.