Tužna sudbina
93

Eboue igrao finale Lige prvaka, a sad je beskućnik i ne viđa vlastitu djecu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače Emmanuel Eboue danas živi kao beskućnik iako je u karijeri igrao za Arsenal, Galatasaray i Sunderland te zaradio milione eura.

Njegovi problemi počeli su kada se razveo od supruge Aurelie koja mu je sve uzela, a već mjesecima mu zabranjuje i vidjeti njihovo troje djece.

"Supruga se uvijek brinula o našim finansijama jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete i izgubio sam novac ulažući u gluposti. Bio sam strašno naivan kada su finansije u pitanju. U Galatasarayu sam zaradio osam miliona eura, a supruzi sam poslao sedam miliona. Sve mi je uzela. Čak i mašinu za veš. Ali najgore je što mi ne dozvoljava vidjeti djecu. Nedostaju mi djeca i želim ih vidjeti jer to nije fer", rekao je Eboue.

Sve svoje stvari spremio je u nekoliko kesa i sada čeka da ga izbace iz kuće.

"Nemam novca za advokata, da sebi barem spasim krov nad glavom. Teško sam radio u životu i sad sam ostao bez svega", istakao je Eboue, koji je s Arsenalom igrao finale Lige prvaka 2006. godine, u kojem je slavila Barcelona 2:1.

U međuvremenu preminuo mu je djed koji ga je odgojio, u saobraćajnoj nesreći poginuo mu je i brat s kojim je bio jako povezan, FIFA ga je suspendovala na 12 mjeseci nakon tužbe bivšeg menadžera, a na kraju je okončao karijeru zbog zdravlja.

"Nadam se da će meni i ljudima kao što sam ja pomoći bivši klubovi ili udruženje nogometaša Premiershipa. Nadam se da će mi ponuditi nekakav posao, odmah bih ga prihvatio", zaključio je Eboue.