Mladi napadač
655

Dženis Beganović karijeru nastavlja u Norrkopingu ili Osmanlisporu

Klix.ba
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženis Beganović bio je i ostao ljubimac navijača Željezničara, a pošto nije bio u prvom planu trenera na Grbavici poslan je na posudbu u Metalleghe i u premijerligašu iz Jajca imao je zapažene nastupe u 13 utakmica. Međutim, naredne sezone će igrati u inostranstvu.

"Teško mi je bilo što odlazim iz Želje, ali u novoj sredini sam odlično prihvaćen i vrlo brzo sam se snašao. Da sam ostao na Grbavici igrao bih malo ili nimalo, tako da je dolazak u Jajce bio odličan potez. U ekipi sam igrao na nekoliko pozicija, a uglavnom sam imao defanzivnije zadatke. Najteži susreti su bili protiv Širokog i Čelika u Zenici, a protiv Želje nisam igrao jer imam takav ugovor", izjavio je Beganović.

Talentovanom nogometašu ostalo je da u dresu Metalleghea odigra utakmicu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, a još nije siguran gdje će nastaviti karijeru.

"Željo je najbolji klub u Bosni i Hercegovini i čast mi je što sam nosio plavi dres. Imao sam priliku da igram sa odličnim nogometašima kao što su Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović, Srđan Stanić, Samir Bekrić, Kerim Memija s kojim sam bio i cimer. Šta će biti u nastavku karijere znat ću uskoro. Imam još godinu dana ugovor sa Željom, ali već sada imam nekoliko ponuda iz inostranstva, u prvom redu iz Skandinavije i Turske. Interes za mene su pokazali švedski Norrkoping i turski Osmanlispor. Zajedno sa svojim menadžerom odlučit ću šta je najbolje za moj dalji napredak u nogometu", rekao je talentovani napadač.

Beganović je ponikao u Omladinskoj školi Željezničara, a debi je ubilježio 23. marta 2015. godine na utakmici Plavih sa Slavijom. U dresu Želje ukupno je odigrao 47 utakmica, a postigao je devet golova. Naravno, najznačajniji je pogodak protiv Ferencvaroša kojim je u susretu drugog pretkola Evropske lige prije dvije godine donio veliku pobjedu timu sa Grbavice.

"Nikada neću zaboraviti tu utakmicu i 16. juli 2015. godine. To mi je najdraži gol u karijeri", završio je Beganović.