Nogomet
21

Dženan Uščuplić: Učinit ćemo sve za još jedan trijumf

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon ubjedljivog trijumfa nad Drinom izvojevanog na stadionu Pirota u Travniku, fudbaleri aktualnog šampiona BiH, Sarajeva na istom stadionu sutra će koplja ukrstiti sa domaćim Travnikom.

Očekivanja su velika, a dobra stvar za trenera Dženana Uščuplića je to što su gotovo svi igrači spremni za sutrašnji meč.

“Svi su spremni s izuzetkom Harisa Duljevića koji ima malih problema sa povredom. Pred početak sezone sam najavio da će svi igrači tokom sezone dobiti priliku i sigurno ću ostati pri tome“, najavio je Uščuplić dodavši da je u kombinaciji i Harmony Ikande koji je konačno stekao pravo nastupa za aktualnog šampiona.

Uščuplić smatra da i domaćin od starta meča mora igrati otvoreno što bi, kako i sam priželjkuje, Sarajevu moglo olakšati posao na Piroti.

“Travnik je protiv Širokog Brijega odigrao kvalitetan meč. Nisu zaslužili poraz, ali su ga ipak doživjeli, pa su sad pod imperativom pobjede. Impertiv imamo i mi, pa ćemo učiniti sve da dođemo do novog trijumfa“, najavio je strateg Sarajeva.

Osim Uščuplića okupljenim novinarima na današnjoj pressici obratio se i Anel Hebibović.

“Travnik je protiv Širokog Brijega odigrao dobru utakmicu i nije zaslužio poraz. To je signal da moramo odigrati odgovorno kako bismo upisali tri željena boda. Ova ekipa ima mnogo kvaliteta i cilj je naravno pobjeda. Ovakve utakmice moramo pobjeđivati ako želimo osvojiti titulu“, rekao je Hebibović.