Liga prvaka
0

VIDEO / Džeko zabio gol Manchester Unitedu!

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Edin Džeko strijelac je jedinog gola Wolfsburga u utakmici Lige prvaka protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Naš reprezentativac je opravdao očekivanja i pažnju koja je na njega bila usmjerena prije ovog susreta pogodivši u 56. minuti gol Manchestera nakon odličnog skoka i udarca glavom.

Utakmicu na kišnom Old Traffordu bolje su otvorili igrači Wolfsburga koji su dobro kontrolisali loptu i imali terensku inicijativu. Dobra igra izrodila je i prvu priliku za "Vukove" koju nije uspio realizovati Gentner u četvrtoj minuti. U nastavku susreta gostujući igrači su idalje kontrolisali susret dugo čuvajući loptu u nogama i prenoseći igrau na polovinu domaćina.

Nakon početne inicijative gostiju, Manchester se oslobodio pritiska. U 19. minuti utakmice Rooney je dobro šutirao iz slobodnog udarcam, a lopta je otišla nekoliko centimetara od desne stative gostujućeg gola. Nakon toga, Manchester preuzima inicijativu i prijeti golu Wolfsburga. Odličnu priliku imao je Valencia, ali iz dobre prilike šutira pored gola.

U 29. minuti, tim Alexa Fergusona imao je najbolju priliku u prvom poluvremenu. Carrick je na odlično proigravanje Berbatova, izašao sam pred golmana Wolfsburga, ali je Benaglio odlično intervenisao i sačuvao svoj gol. U 36. minuti nova prilika za Manchester. Na asistenciju Giggsa Berbatov je bio neprecizan. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika ni na jednoj strani.

Drugo poluvrijeme otvoreno je dobrom prilikom Wolfsburga. Nakon odlično izvedenog kornera našeg Zvjezdana Misimovića, Ricardo Costa šutira, ali lopta odlazi preko gola. Manchester je nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu. Anderson dobro puca, ali Benaglio sjajno brani i i otklanja prijetnju.

U 56. minuti Edin Džeko postiže pogodak na Old Traffordu! Ono što je uspio Elvir Bolić, ponavlja i Džeko. Nakon odličnog centaršuta Hasebea, Džeko se vinuo u zrak i rutinski glavom pogodio gol Manchestera.

Radost Wolfsburga nije dugo trajala. Samo tri minute nakon Džekinog gola, Manchester je izjednačio golom Giggsa iz slobodnog udarca sa 20-tak metara. Giggsov udarac se odbio od jednog igrača Wolfsburga u živom zidu, lopta je promijenila smjer prevarivši Benaglia. Nakon toga Rooney je imao još jednu dobru priliku, a u 69. minuti Giggsov pogodak je poništen zbog ofsajda.

Nakon perioda igre koji nije pružio nikakva uzbuđenja, Manchester United je opet zabljesnuo i preko Carricka došao u vodstvo. Na asistenciju Giggsa, Carrick je dobro šutirao i savladao Benaglia.

Woflsburg je posljednju priliku imao u 88. minuti, ali je propao pokušaj kombinovanja iz slobodnog udarca Zvjezdana Misimovića.

Liga prvaka, skupina B, 2. kolo:

Manchester United - Wolfsburg 2-1 (Giggs 59, Carrick 78 / Džeko 56) CSKA - Beşiktaş 2-1 (Džagojev 7, Krasić 61 / Dağ 90+2)

Poredak:

  1. Manchester United 2 2 0 0 3-1 6
  2. Wolfsburg 2 2 0 0 3-1 6
  3. CSKA 2 1 0 1 3-4
  4. Beşiktaş 2 0 0 2 1-3 0