Goal.com
0

Džeko u najboljoj ekipi Bundeslige

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač Wolfsburga i bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije, 23-godišnji Edin Džeko, uvršten je u idealnu ekipu jesenskog dijela Bundeslige u izboru Goal.coma.

"Može biti tek peti na tabeli najboljih bundesligaških strijelaca, ali definitivno ne može ispasti izvan tandema najboljih bundesligaških napadača. Osim što je zabio sedam golova, podijelio je i šest asistencija, što je više od bilo kojega njegov rivala u napadu. Dok je ostatak njegove ekipe osjetno pao u formi, Džeko se tokom polusezone činio najkonstantnijim igračem prvaka, te je često sam sebi stvarao prilike za pogotke. Istinska je šteta što Bosanca nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu", tekst je posvećen "bosanskom dijamantu".

U napad je Džeko uvršten zajedno sa Stefanom Kiesslingom, najboljim strijelcem Bundeslige s 12 postignutih pogodaka. Uz Kiesslinga, iz jesenskog su prvaka u ekipi sezone upali još veznjaci Toni Kroos i Simon Rolfes, te stoper Sami Hyypiä.

Idealna ekipa Bundeslige po Goal.comu, jesen 2009. (4-1-3-2):

Manuel Neuer (Schalke, Njemačka) – Philipp Lahm (Bayern, Njemačka), Pedro Geromel (Köln, Brazil), Sami Hyppiä (Bayer, Finska), Holger Badstuber (Bayern, Njemačka) – Simon Rolfes (Bayer, Njemačka) – Toni Kroos (Bayer, Njemačka), Mesut Özil (Werder, Njemačka), Eljero Elia (HSV, Nizozemska) – Stefan Kiessling (Bayer, Njemačka), Edin Džeko (Wolfsburg, BiH).