Strijelac dva gola
157

Džeko: U Manchester Cityju nisam postigao gol Chelseaju, sada sam nadoknadio to

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Rome Edin Džeko postigao je dva pogotka u remiju između Chelseaja i Rome u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka koji je na kraju završen rezultatom 3:3.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je nakon meča rekao da njegova ekipa mora raditi još više, ali da je bod osvojen protiv Chelseaja dobar rezultat.

"Bila je ovo sjajna noć i za igrače i za navijače. Osvojen bod protiv Chelseaja je dobar rezultat, ali smo na kraju mogli upisati i tri boda. Svi zajedno smo odigrali odličan meč od prve minute, a šteta je što smo na kraju primili tri pogotka. Ipak, moramo nastaviti raditi jer oni su snažna ekipa i iskoristili su sve prilike koje su im se ukazale", rekao je Edin Džeko.

Nakon toga se napadač Rome vratio na raniju izjavu u kojoj je istakao da se fudbal u Italiji znatno popravio te se osvrnuo na postignute pogotke protiv Chelseaja.

"Igrali smo kao na domaćem terenu, a ranije sam govorio da se italijanski fudbal popravio i to smo vidjeli večeras. Noseći dres Manchester Cityja, nikada nisam postigao gol protiv Chelseaja, ali sam to nadoknadio u ovom meču", završio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Roma nakon tri odigrane utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka ima pet osvojenih bodova.