Mario Balotelli
0

"Džeko, Tevez i ja smo najjači napadački trio na svijetu"

Sarajevo-x.com
Mario Balotelli
Mario Balotelli
Kontroverzni napadač Manchester Cityja Mario Balotelli vjeruje kako su Edin Džeko, Carlos Tevez i on najjači napadački trojac na svijetu, piše britanski "The Sun".

Balotelli, koji se "građanima" pridružio prošlog ljeta, ističe kako im ne može parirati ni Barcelonin trio - Lionel Messi, David Villa i Andres Iniesta.

"Mislite li možda da ima neko bolji od nas trojice? Za mene ne, čak ni u Realu i Barceloni", rekao je 20-godišnji napadač.

On se jučer u medijima okomio na svog bivšeg trenera iz Intera, Josea Mourinha, kazavši kako treba odrasti. Iako će mnogi za portugalskog stručnjaka reći da je trenutno najbolji trener na svijetu, Balotelli ima nešto drugačiji stav.

"Mourinho jeste najbolji trener na svijetu, ali kao čovjek ima puno toga za naučiti, kad je riječ o pristojnosti i poštivanju", kazao je Balotelli te dodao kako će njegov sadašnji trener, Roberto Mancini, nadmašiti Mourinha.

"Mancini je najvažniji trener kojeg sam imao. Ubrzo će biti najbolji na svijetu. Kao čovjek, on je 10 kilometara ispred Mourinha", naveo je napadač Cityja, te iskoristio priliku i da "očeše" ovogodišnjeg dobitnika Zlatne lopte, Barceloninog genijalca Lionela Messija.

Prema Balotellijevom mišljenju, Messi nije zaslužio tu titulu, već je ona trebala otići u ruke Holanđanina Wesleya Sneijdera.