Oštre reakcije
0

Džeko, Tadić i društvo razočarali Tursku: "Ovo je sramota, nisam to vidio u 40 godina"

N. K.
Džeko u duelu s Nelssonom (Foto: EPA-EFE)
Džeko u duelu s Nelssonom (Foto: EPA-EFE)
Trener koji je u prošlosti vodio i Fenerbahče i Galatasaray Mustafa Denizli kritikovao je jučerašnju turski derbi koji je okončan bez pogodaka, a otišao je toliko daleko da je sve nazvao sramotom.
"Ne bih želio reći ništa krivo. Nisam imao priliku vidjeti statistiku, ali kako možemo utakmicu s 35-40 prekršaja i 50 pogrešnih dodavanja nazvati derbijem? Ovakav nogomet ne priliči ni Fenerbahčeu ni Galatasarayu, klubovima koje nazivamo velikanima", rekao je Denizli.

[TWITTER]1739202029388460081[/TWITTER]

Istakao je da kao neko ko je pratio derbije posljednjih 40 godina može reći da se rijetko nailazi na nogomet ovako niske kvalitete.

"A govorimo o ekipama koje su kandidati za naslov. Ako one igraju ovakav nogomet, ne znam kako bih uopšte opisao kvalitet lige. Šteta uloženog truda i vremena. Gledali smo 90 minuta panike i nesvjesnih poteza, a to je stvarno neviđena sramota", poručio je.

Podsjetimo, na jučerašnjoj utakmici je viđen samo jedan udarac u okvir gola te je dosuđeno čak 45 prekršaja što je razočaralo Tursku i tamošnju nogometnu javnost koja kritikuje partiju oba tima.

Fenerbahče, za koji nastupa i kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, i Galatasaray nakon 17 kola imaju po 44 boda.