Razočaran zbog poraza
1.1k

Džeko surovo iskren: Stalno govorimo da moramo bolje, ali ovo je sve gore i gore

K. H.
Edin Džeko (Foto: I. Š./Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: I. Š./Klix.ba)
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko bio je vidno razočaran nakon poraza Zmajeva od Italije u meču 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 3:0.
Džeko je rekao da se neke stvari moraju promijeniti, posebno kod igrača, ali da je najbitnije na početku odmoriti glavu.

"Šta reći... Možda je glupo reći, ali oni su iz svega što su šutnuli postigli pogodak. Ovako ne možemo, možda se i moraju neke stvari promijeniti ako želimo otići na Evropsko prvenstvo. Moramo dobro odmoriti glavu od ovih rezultata što smo napravili, a onda ćemo vidjeti. Daleko je baraž", kazao je Džeko za Novu BH.

Kapiten je nakon toga rekao da se iz utakmice u utakmicu govori kako Zmajevi moraju igrati bolje, a da je igra sve lošija i lošija.

"Nadam se da imamo dobre igrače, mi sve govorimo da će biti bolje, a sve je gore i gore. Igrači se trebaju malo zapitati zašto ne igraju u svojim klubovima, vidjet ćemo šta će se desiti. Niko nam neće pustiti lagano da ih pobijedimo i ako ne pružimo više nego večeras, nemamo se čemu nadati. Prvo poluvrijeme nije bilo loše, ali to nije dovoljno", kazao je napadač Rome.

Naredni meč Zmajevi igraju protiv Lihtenštajna u gostima nakon čega će završiti ovaj kvalifikacioni ciklus i okrenuti se mečevima u baražu.