Serie A
85

Džeko strijelac u sigurnoj pobjedi Rome, Falcinelli srušio Inter

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Rome pobijedili su u gostima u okviru 31. kola Serije A ekipu Bologne uvjerljivim rezultatom 3:0.

Gosti iz Rima u prvom poluvremenu imali su totalnu dominaciju u posjedu lopte što je rezultiralo brojne šanse pred golom domaćih.

Dvije od njih iskoristili su pretvorivši ih u golove. Prvo je Fazio naletio na loptu unutar šesnaesterca i savladao golmana za vodstvo Vućice.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je četiri minute prije odlaska na odmor asistirao, a Salah sjajno potkopao loptu i udvostručio prednost Rome.

U drugom poluvremenu Bologna je stvorila nekoliko velikih šansi, ali nisu uspjeli smanjiti prednost gostiju. To je kaznila Roma nakon što je Džeko postigao svoj 34. gol u sezoni na nesebičnu asistenciju Perottija.

Džeko je u pobjedničkoj ekipi igrao do 85. minute kada ga je zamijenio legendarni Totti.

Roma je uprkos pobjedi ostala na drugom mjestu Serije A sa šest bodova zaostatka u odnosu na lidera Juventusa. Bologna je na 14. poziciji.

Milan je na San Siru razbio Palermo rezultatom 4:0.

Domaći su odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Suso je već u šestoj minuti postigao sjajan gol iz slobodnjaka, a Pašalić je u 19. minuti iskoristio odličan centaršut i prekrasno pogodio za 2:0.

Calabria je osam minuta prije odlaska na odmor pokazao odličnu tehniku i lijepo centrirao u šesnaesterac gdje je Bacca pucao glavom i pogodio za sigurnih 3:0.

U nastavku utakmice igra se primili, a gosti su primili još jedan gol dvadeset minuta prije kraja meča. Deulofeu je prošao kroz odbranu nakon sjajnoj pasa i preciznim šutem savladao golmana za konačnih 4:0.

Do kraja utakmice Palermo je ostao s igračem manje nakon isključenja Gonzaleza.

Bh. reprezentativac Mato Jajalo odigrao je cijeli meč u poraženoj ekipi, dok je Toni Šunjić utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače.

Crotone je na svom terenu savladao Inter rezultatom 2:1.

Junak domaćih bio je Falcinelli koji je golovima iz 19. i 22. minute donio veliku prednost Crotoneu. Inter je stigao samo golom D'Ambrosija u 65. minuti smanjiti prednost domaćih.

Torino je nakon preokreta savladao u gostima Cagliari rezultatom 3:1. Domaće je prvo u 19. minuti u vodstvo doveo Borriello iz penala. Ljalić je u 33. minuti poravnao rezultat, a onda je Belotti šest minuta kasnije doveo Torino u vodstvo. Acquah je u osmom minutu drugog poluvremena ovjerio pobjedu Torina.

Udinese je ostvario sigurnu pobjedu (3:0) na svom terenu protiv Genoe. U dvadesetoj minuti De Pail je doveo domaće u vodstvo, a u 31. Zapata je udvostručio prednost. U četvrtom minutu nastavka Rubinho je postigao autogol i time je pitanje pobjednika ovog meča bilo riješeno.