Nogomet
1

Džeko: Rekao sam da ću dati sve od sebe da postignem gol

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Nezapamćen rasplet engleske nogometne Premier lige desio se jučer nakon što je Manchester City na svom terenu u posljednjim trenucima susreta savladao Queen Park Rangerse (QPR) s 3:2 i postao novi šampion Engleske.

Za ljubitelje nogometa u BiH to možda nebi bilo toliko značajno da jedan od glavnih junaka u pobjedi Cityja nije bio bh. internacionalac Edin Džeko, koji je pogotkom glavom donio svom timu izjednačenje, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Aguero pogodio za šampionsko slavlje.

Prije početka mečeva posljednjeg kola Premier lige "građanima" je bila potrebna bilo kakva pobjeda protiv QPR-a da bi zadržali vodeću poziciju ispred gradskog rivala Manchester Uniteda.

Rangersi su do sudijske nadoknade vodili s 2:1 i branili se s desetoricom igrača, dok je s druge strane United u gostima kod Sunderlanda vodio s 1:0 i u tom trenutku činilo se da ''crveni đavoli'' mogu do titule.

Menadžer Cityja Roberto Mancini odlučio je u 69. minutu susreta ukazati povjerenje Džeki, koji mu se odužio pogotkom za 2:2 u 92. minutu susreta. Minut kasnije za prvu titulu nakon 1968. godine pogodio je Aguero.

''Ne znam šta da kažem, kakav dan. Zaslužili smo titulu. Bilo je teško jer su igrali s deset igrača u odbrani. Trener me je uveo 25 minuta do kraja, a ja sam mu rekao da ću dati sve od sebe da postignem pogodak i to sam uradio. Nevjerovatno je da smo postigli dva gola u posljednjim minutama utakmice'', izjavio je Džeko nakon susreta za zvanični portal Manchester Cityja.

Napadač reprezentacije BiH istaknuo je da je ponosan što je dio šampionske generacije Cityja i dodao da mu je posebno drago zbog navijača koji su bili nevjerovatni tokom cijele sezone, a čekali su na titulu dugi niz godina.

Džeko je s osvojenom titulom engleske lige i titulom prvaka Njemačke koju je osvojio s Wolfsburgom prije transfera u City postao jedini bh. fudbaler koji ima dvije titule prvaka u ligama petice.