Oglasio se na Instagramu
3

Džeko poslao snažnu poruku nakon kraha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

N. K.
Edin Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko oglasio se putem zvaničnih društvenih mreža nakon nedavno završenih razočaravajućih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Iza nas su još jedne kvalifikacije u kojima smo mogli i morali mnogo više. Znam da su svi razočarani, jer sam i ja sam razočaran i kao navijač i kao igrač i kao kapiten. Imam 33 godine i jedina neispunjena želja, jedini neispunjeni san je da sa svojom reprezentacijom igram na Evropskom prvenstvu. Kroz kvalifikacije nismo uspjeli u tome i nećemo se lagati – bili smo loši. Podbacili smo i nismo sretni zbog toga. Nismo bili na našem nivou, niko od nas i nismo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Možemo danima pričati zbog čega je to bilo tako, ali činjenica je da nismo uspjeli, ali da imamo novu šansu", napisao je Džeko.

Romin napadač je potom pozvao da se zaboravi sve što se dešavalo i da kroz par mjeseci, kada nas očekuje utakmica baraža, "svi zajedno pokušamo ostvariti plasman na Euro".

"Kada kažem svi zajedno, mislim zaista na sve, počev od igrača, navijača, medija, saveza, stručnog štaba, svih nas skupa, jer samo kao tim, koji podrazumijeva sve nabrojane, možemo to uraditi. Moramo stvoriti pozitivnu energiju, jer svi imamo zajednički cilj i svi volimo BiH. San nas igrača, je da igramo velika takmičenja, a mnogima od nas bliži se i kraj karijere i ne želim da se sutra pogledam u ogledalo i shvatim da smo propustili ispuniti naše snove. Kao kapiten, kao igrač, kao navijač jedne i jedine naše domovine, obećavam da ću, zajedno sa svojim suigračima, na terenu dati sve od sebe da ostvarimo plasman, ali treba nam vaša pomoć", poručio je.

Džeko je istakao da su navijači reprezentaciju puno puta bodrili i bili vjetar u leđa, ali da su ih igrači često znali iznevjeriti, kako njih, tako i sami sebe.

"Svi zajedno trebamo vjerovati da je uspjeh moguć i svi zajedno trebamo koračati ka istom cilju – plasmanu na Euro, jer mi to možemo, jer ćemo mi to pokušati zaslužiti na terenu, ostavljajući srce za BiH", napisao je Džeko.

Podsjetimo, reprezentacija BiH nije uspjela preko kvalifikacija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, ali u martu naredne godine igrat ćemo play-off baraž preko kojeg ipak možemo na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

U polufinalu baraža igrat ćemo na domaćem terenu protiv Sjeverne Irske.