Očekuje puno bolju sezonu
0

Džeko: Osjećao sam pritisak zbog visoke cijene transfera

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko priznao je da je zbog 27 miliona funti, koliko je Manchester City platio za njega Wolfsburgu, osjećao pritisak u svojim nastupima prošle sezone.

Džeko je u zimskom prijelaznom roku u City stigao s ogromnom reputacijom nakon što je u manje od 150 nastupa za Wolfsburg postigao 80 pogodaka. Međutim, do kraja sezone postigao je samo šest pogodaka u 21 nastupu za "građane" što je izazvalo lavinu kritika da nije pojačanje vrijedno tog novca.

"Već mi je bilo dosta tih priča o transferu. I prije dolaska u Manchester ta mi je priča već poremetila um", rekao je Daily Mirroru Džeko.

"Ipak, smatram da sam imao dobru sezonu u kojoj sam postigao nekoliko vrlo bitnih pogodaka. Nije me City platio bezveze toliko jer su me jednom vidjeli na YouTubeu ili tako nešto", tvrdi Bosanac.

"Bio sam novi igrač u klubu i nije mi bilo lako priviknuti se. Sada znam šta sam napravio u posljednjih šest mjeseci i vjerujem u bolju drugu sezonu u redovima Cityja", kaže Džeko.

"Nisam zaboravio zabijati golove i to ću pokazati ove sezone. Svakom igraču je potrebno jedno određeno vrijeme za adaptaciju pa tako i meni. Sada sam odradio cijele pripreme s timom što je za mene vrlo bitno i spreman sam za novi početak. Vidjet ćemo što će biti, ali znam da će ovo biti puno bolja godina za mene", zaključio je bosanskohercegovački reprezentativac.