Poručio Facebook fanovima
55

Džeko: Oduvijek sam sanjao da na onakav način proslavim gol

Klix.ba
Bh. reprezentativac i igrač Manchester Cityja Edin Džeko koji je jučer u meču protiv West Bromwich Albiona proglašen igračem utakmice, poručio je svojim fanovima kako je oduvijek sanjao da skidanjem dresa na terenu proslavi gol.

"Želio bih da vam kažem kako sam oduvijek sanjao da na onakav način proslavim gol. I ranije je bilo važnih pogodaka u mojoj karijeri, možda čak i važnijih nego što je bio ovaj protiv WBA, ali nisam razmišljao o tome kako ću ih slaviti. Ovaj put, samo je nešto kliknulo u mojoj glavi i spontano sam skinuo dres i proslavio gol", kazao je bh. Dijamant na zvaničnoj Facebook stranici.

Podsjetimo, Manchester City je do 80. minute gubio jučerašnju utakmicu od West Bromwich Albiona rezultatom 1:0 i kad je sve upućivalo na to da će s gostovanja otići poraženi, u igru je ušao Edin Džeko i napravio potpuni preokret. Za poravnanje rezultata trebalo mu je samo dva minuta na terenu. Dijamantu to nije bilo dovoljno pa je u sudijskoj nadoknadi postigao još jedan pogodak i, ne samo da je spasio svoj tim od poraza, nego mu donio i pobjedu.