Fokusiran na Romu
32

Džeko o transferu u Real Madrid: Čitao sam o tome, ali nikakvog kontakta nije bilo

Klix.ba
Džeko u duelu s Ramosom (Foto: EPA-EFE)
Džeko u duelu s Ramosom (Foto: EPA-EFE)
Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko u razgovoru za njemački Kicker odgovorio je na pitanje o potencijalnom trasnferu u Real Madrid, a on je rekao da nije bilo nikakvog kontakta s Kraljevskim klubom i da je trenutno fokusiran samo na Romu.

Džeko se posljednjih mjeseci često dovodio u vezu s potencijalnom prelaskom u Real Madrid, prije svega zbog odlične forme u kojoj se nalazi, ali i zbog toga što aktuelni prvak Evrope nakon odlaska Cristiana Ronalda ima velikih problema s efikasnošću.

Apsolutno svi španski mediji s velikom pažnjom pratili su igru Dijamanta u dresu reprezentacije BiH u prijateljskom meču protiv Španije, a prije samog meča često su pričali upravo o mogućem transferu Džeke u Real Madrid.

Čak je i bivši selektor reprezentacije BiH Meho Kodro rekao da je Džeko mogao igrati za Real Madrid, dok je Prosinečki rekao da je Edin jedan od pet najboljih napadača na svijetu.

Na pitanje novinara Kickera o transferu u Real Madrid, Džeko nije previše pričao, rekavši kako kontakta za sada nije bilo te da je fokusiran na Romu.

"Samo sam čitao o tome, nije bilo nikakvih pregovora ni komunikacije s Real Madridom. Fokusiran sam na Romu, to je sve što mogu reći", kazao je Džeko.

Džeko je ove sezone u dresu Rome odigrao 16 utakmica, a postigao je sedam pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije. Vučica na početku ove sezone ne igra ni približno kao prošle, ali su u već sada u Ligi prvaka osigurali prolazak u narednu fazu.