Direktor Wolfsburga
0

"Džeko nas treba i ne može se ponašati nonšalantno"

Totalsport
Dieter Hoeness
Dieter Hoeness
"Želim napustiti Wolfsburg. Ako ostanem, pitanje je kako ću igrati", rekao je Edin Džeko i frapirao mnoge, pa tako i uplašio odgovorne ljude Wolfsburga. Ipak, direktor kluba vjeruje u Džekin profesionalizam.

Uprkos stotinama priča o odlasku 24-godišnjeg bosanskohercegovačkog nogometaša iz njemačkog kluba, Wolfsburg je prije nekoliko dana definitivno rekao stop svim najavama da bi ovog ljeta mogli ostati bez Džeke ili njegovog sunarodnjaka Zvjezdana Misimovića.

Direktor Dieter Hoeneß je sve zaključio riječima: "Ne postoje više nikakvi novci za koje ćemo prodati ta dva igrača."

Bild se u petak zgrozio na dati "ultimatum Džeke" koji je rekao da je upitno kako će njegova glava reagovati sada kada je suprotno svojoj volji ostao u Wolfsburgu. Novinari istog njemačkog medija su primjetili da je nakon odluke kluba o neprodavanju obavljao treninge s daleko manje entuzijazma nego obično, te da je više od svih ostalih igrača hvatao pauzu za ispijanje tekućine iz bočica.

"Džeko je profesionalac i očekujem da će se tako ponašati. Nama je Džeko potreban i zato smo odlučili odbiti sve upite za njega. No, i mi smo potrebni njemu tako da ne postoje nikakve šanse da se ponaša nonšalanto u našem okruženju", dodao je Hoeneß.

Prije godinu dana je Džeko potpisao produženje ugovora s Wolfsburgom, te ga ugovor s klubom sada vezuje do kraja juna 2013. godine.