Dieter Hoeness
0

"Džeko je naš igrač i želimo da ostane"

Totalsport
Dieter Hoeness
Dieter Hoeness
Baš kad su engleski mediji iskopali informaciju kako je Manchester City za ovoljetna pojačanja, među kojima je i Edin Džeko, spreman uložiti čak 100 miliona funti, iz Wolfsburga je stigla vijest koja se neće svidjeti vlasnicima "građana"

Direktor njemačkog kluba Dieter Hoeness još je jednom poručio kako bosanskohercegovački nogometaš nije na prodaju.

Najbolji strijelac Bundeslige u prošloj sezoni ima ugovor s Wolfsburgom do 2013. godine, a postojala je i klauzula po kojoj je mogao napustiti klub ukoliko zainteresirani kupac do 1. juna donese bankovnu garanciju da će platiti 40 miliona eura. No, to se do spomenutog datuma nije dogodilo, pa je Wolfsburg i javno na svojoj web-stranici objavio kako Džeko ostaje i sljedeće sezone.

Ipak, mnogi europski klubovi su i dalje nastavili iskazivati interes za reprezentativca BiH, a talijanski mediji su prije desetak dana čak objavili i kako je njegov transfer u Manchester City pred realizacijom, te da se samo čeka da se Hoeness vrati s godišnjeg odmora. No, nakon što se vratio s odmora, Hoeness je jasno poručio:

"Edin Džeko je igrač Wolfsburga i ima važeći ugovor s klubom!

Moguće je da se njegovo mišljenje razlikuje od našeg, no naše su namjere jasne. Želimo da ostane u klubu, a to sam rekao i njegovom menadžeru u nedavnom telefonskom razgovoru" kazao je Hoeness za Allgemeine Zeitung.