Nogomet
4

Džeko nakon što je potopio Everton: Golovi su moj posao

NAP
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
"Golovi su moj posao, imamo još dvije utakmice i vjerujem da ćemo osvojiti šampionsku titulu", izjavio je nakon sinoćnje utakmice Edin Džeko, napadač Manchester Cityja i bh. reprezentacije.

Džeko je postigao dva gola u teškoj, ali važnoj pobjedi protiv Evertona u gostima. Njegovi pogoci su izazvali oduševljenje i doveli njegov tim na vrh tabele. Džeko je nakon utakmice dao intervju za zvaničnu televiziju kluba u kojem je kazao da je ovo izuzetno važna pobjeda.

"Bili smo pod pritiskom kada su oni poveli, nismo odavno pobijedili na ovom terenu, ali smo nastavili igrati kako znamo i uradili smo fenomenalan posao. Ovo je bilo savršen trenutak da razbijemo tu neugodnu tradiciju sa Evertonom", rekao je Džeko.

Prema njegovim riječima, ovo je bila najteža od tri ključne utakmice, ali Džeko ističe da do kraja prvenstva nikoga neće potcijeniti.

"Svako ko razumije fudbal mogao je vidjeti da je Everton učinio sve što je mogao da nas pobijedi. Posebno je bilo teško drugo poluvrijeme i sam kraj utakmice. Imali smo nadoknadu od šest minuta, ali smo držali loptu i uspjeli. Cijeli tim je odigrao sjajno", dodao je Džeko.

Novinare je zanimalo da li je povreda ruke prilikom pada ostavila posljedice, no bh. igrač je rekao da se osjeća dobro, te da jedva čeka nove utakmice. Džeko je rekao da ni povreda Aguera ne bi trebala biti teška te da se nada kako će njegov saigrač već u srijedu zauzeti mjesto u timu

"Sve je u našim rukama, kao što je bilo i prije dvije godine. Svi su očekivali da lako pobijedimo tada QPR, ali znamo da nije bilo tako. Nadam se da smo nešto naučili iz te pobijede. Što se mene tiče, nadam se da će biti još golova, ali je najvažnije da tim pobjeđuje", rekao je Džeko.

Zanimljivo je da je Džekina sinoćnja simultanka uplašila i Nigerijce. Tamošnji mediji jutros bruje o njegovim golovima i upozoravaju svoju reprezentaciju, koja nosi nadimak Orlovi, da će u Brazilu imati velike probleme sa Džekom.

Zmaj Džeko šalje upozorenje Orlovima, navodi nigerijski list The Sun.