Nogomet
84

Džeko: Moramo dati više od sto posto da bismo pobijedili

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko prije večerašnjeg treninga na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obratio se novinarima gdje je govorio o svojim očekivanjima o narednoj kvalifikacionoj utakmici našeg tima protiv Walesa.

Džeko je rekao da utakmica sa Walesom može biti odlučujuća, te da je još uvijek dosta bodova u igri za odlazak na Euro 2016.

"S obzirom da smo prvu utakmicu neočekivano izgubili, a Wales je očekivano pobijedio Andoru, vjerujem da ova utakmica može da bude odlučujuća, ali i ne mora. Još dosta bodova je u igri, ali iskreno vjerujem da smo bolja ekipa od Walesa ali to moramo pokazati na terenu. Bolja smo ekipa i od Kipra, ali to nismo pokazali na terenu", kazao je Džeko.

Kapiten Zmajeva je mišljenja da naš tim može pobijediti Walesa, iako je svjestan da će njihovi protivnici uraditi sve kako bi izborili plasman na Euro 2016. godine.

"Sigurno je da će nam povrijeđeni igrači nedostajati, ali vjerujem u ove koji su tu i bez obzira na kvalitet mislim da možemo pobijediti gore. Walesu je ovo najveća prilika da odu na neko veliko takmičenje i znaju da smo im veliki konkurent za, da kažem tako, drugu poziciju, s obzirom da o prvoj ne razmišljamo pogotovo zbog poraza od Kipra, a oni će napraviti sve da nam odu na šest bodova", dodao je Džeko.

Na pitanje novinara, pored Bale-a od koga nam još može vrebati opasnost, Džeko je kazao da Wales ima mnogo kvalitetnih igrača te da će trebati više od sto posto zalaganja na terenu za pobjedu.

"Oni imaju Balea i još par dobrih igrača koje ja znam iz engleske Premijer lige i znam koliko su spremni i koliko mogu i zato kažem da će nam trebati više od sto posto da bismo pobijedili. Raspoloženje je dobro, igrači su spremni i ono što mogu reći u ime svih jeste da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo", zaključio je Džeko.