Steve McClaren
0

"Džeko me podsjeća na Viduku, City će ga dočekati sljedeće sezone"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Pet ligaških utakmica za sada je u dresu Manchester Cityja odradio naš napadač Edin Džeko. Pogodak još nije postigao.

Bivši napadač Wolfsburga trenutno je na učinku od dvije asistencije u engleskom nogometnom prvenstvu, a jedini gol koji je za City postigao bio je onaj u remiju 1-1 protiv Notts Countyja u FA Cupu.

Menadžer Roberto Mancini priznao je već da od Džeke očekuje više no što je do sada pokazao, ali i ublažio izjavu shvatanjem da će našem nogometašu biti potrebno neko vrijeme prilagodbe na okruženje u kojem se našao po transferu iz Wolfsburga.

Na istom tragu misli je i Džekin posljednji bundesligaški trener Steve McClaren:

"Mislim da će Edin, kada se prilagodi na Englesku i tamošnji način igranja nogometa, biti izuzetno pojačanje. Ima sve potrebno da bi uspio u Engleskoj", rekao je on i dodao:

"Valja se sjetiti da se mnogi igrači nakon transfera ne mogu automatski udomaćiti u novom okruženju. Edin će, nadam se zbog Roberta Mancinija, proigrati ove sezone, ali mislim da ćete njegova najbolja izdanja vidjeti sljedeće sezone".

"Manchester City ga je kupio za male novce. Mnogi će reći da 27 miliona funti nije malo, ali pogledajte činjenice. Samo nekoliko sedmica kasnije Andy Carrol kupljen je za 35 miliona, pa ne smatram Cityjev potez lošim. Lično sam uživao radeći s njim u Wolfsburgu. Izuzetan je profesionalac, bio je takav sve do kraja", pun je riječi hvale McClaren za našeg asa.

"Tehnički je potkovan i ima dobar rad nogu. Na neki me način podsjeća na Marka Viduku koji je bio briljantan u šesnaestercu i koji je, za tako visokog momka, imao čudesnu tehniku. Edin je sličan, a budući da je i viši, rekao bih da će više i 'pričati' u Premiershipu", završio je on.