Nogomet
0

Džeko još nije potpisao ugovor zbog problema s vizom

Totalsport
Foto: Bild
Foto: Bild
Nogometaš BiH Edin Džeko nije nabavio valjanu vizu za Veliku Britaniju kad se u srijedu ujutro iz Marbelle zaputio na Otok. To je jedini razlog, piše The Sun, zbog kojeg Manchester City dosad nije realizovao transfer dosadašnjeg Wolfsburgovog centarfora.

Nakon intervencije iz Cityja, Džeko je dobio vanrednu dozvolu za kratkoročni ulazak u zemlju i ljekarski pregled koji je obavio u Watfordu, ali zbog problema s neispravnim dokumentom nije mogao prisustvovati Cityjevom premierligaškom gostovanju kod Arsenala na Emiratesu, kako su u njegovu budućem klubu planirali. Iz pogranične kontrole odmah nakon pregleda vratili su ga u Njemačku, gdje, navodi Sun, ovog trenutka čeka novu vizu.

Teoretski je moguće da je ugrožen njegov transfer u City, s obzirom na to da britanske ambasade imaju predviđen zakonski rok za odobrenje ulaska u državu od maksimalno 28 dana. Ne dobije li vizu u tri sljedeće sedmice, moguće je da neće moći potpisati ugovor jer klub neće do kraja januarskog prijelaznog roka raspolagati potrebnom dokumentacijom za podnošenje zahtjeva za radnu dozvolu.

Realno je ipak očekivati da će Džeko uspjeti riješiti neočekivane administrativne komplikacije i uskoro ponovno doputovati u Englesku završiti transfer.

Izvjesno je, međutim, da neće, kako su planirali u klubu, biti predstavljen u timu u nedjeljnoj utakmici FA Cupa protiv Leicestera.