Marca
0

Džeko je prva i najveća Mourinhova želja

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Španski sportski dnevnik Marca piše kako je bosanskohercegovački reprezentativac i napadač njemačkog Wolfsburga Edin Džeko prvo ime na popisu Realovih želja u zimskom prelaznom roku.

Argentinski napadač "kraljevskog kluba" Gonzalo Higuain je izvan stroja zbog povrede leđa, a Marca je zadnjih dana pisala da će možda morati i na operaciju. Real, prema pisanju Marce, želi ojačati napadačku liniju zbog povrede Higuaina, a prva želja je Edin Džeko, koji se na Realovom radaru našao i prošlog ljeta. No, najveća prepreka je odšteta – minimalno 25 miliona eura, piše madridski sportski dnevnik.

Edin Džeko je nedavno na vlastitoj web-stranici poručio da uopće ne razmišlja o transferu u bilo koji klub, a u zadnje vrijeme su se, prije Reala, kao najveći pretendenti za njegove usluge spominjali Manchester City Bayern i Juventus. Džeko ugovor s Wolfsburgom ima do ljeta 2013. godine.

Marca piše da su na Realovom popisu želja za zimski prelazni rok još Romeru Lukaku iz Anderlechta, Emmanuel Adebayor iz Manchester Cityja, Hugo Almeida iz Werdera, Nilmar iz Villarreala i Diego Forlan iz madridskog Atletica.