Kapiten pun emocija
740

Džeko igra 100. meč za Zmajeve: Posebna utakmica za mene i to na mom stadionu

Piše: N. K.
Edin Džeko (Foto: I. Š./Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: I. Š./Klix.ba)
Reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje prva utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Armenije, a tim povodom medijima se obratio kapiten BiH Edin Džeko.

Za našeg napadača sutrašnja utakmice je i jedan veliki jubilej budući da će mu to biti 100. nastup za naš seniorski tim.

"Posebna je to utakmica za mene jer je jubilarni 100. meč i to na mom stadionu, gdje sam i počeo karijeru. Bit će mi to na neki način još dodatni motiv da stotu utakmicu odigram možda i najbolje do sada. Bit će mi još draža ako na kraju pobijedimo", rekao je Džeko.

Od brojnih susreta koje je odigrao u najdražem dresu izdvojio je one koje će vječno pamtiti.

"Najdraža mi je utakmica bila protiv Litvanije jer smo tada izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne samo meni, nego većini u BiH taj će susret ostati u pamćenju. Što se tiče onih kojih se neću rado sjećati, to su dueli s Nigerijom na Mundijalu te s Francuskom u kvalifikacijama kada smo primili gol iz penala. Ipak, taj poraz nije bio realno stanje snaga na terenu. Zbog toga mogu reći da ti susreti neće ostati u nekom lijepom sjećanju za mene", poručio je Džeko.

Reprezentacija BiH dočekuje Armeniju u subotu na Stadionu Grbavica s početkom od 20:45 sati, dok tri dana kasnije u Zenici dočekuje Grčku.