Nogomet
14

Džeko i Roma nemoćni u Torinu, Totti zabio 250. gol u Seriji A

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 6. kolu Serie A Roma je u gostima poražena od Torina koji je slavio rezultatom 3:1.

Ovo je drugi poraz Rome u novoj sezoni Serije A i tim Luciana Spallettija sada ima tri pobjede, remi i dva poraza. Torino sada ima po dvije pobjede, remija i poraza.

Prvu šansu na utakmici imala je Roma kada je Edin Džeko izašao ispred bivšeg saigrača iz Manchester Cityja Joea Harta koji je bio uspješniji. Četiri minute kasnije zatresla se mreža na drugoj strani kada je Belotti pogodio za 1:0.

Potom je još jednu šansu u 12. minuti imao bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko, ali rezultat se nije mijenjao. Na drugoj strani, Torino je mogao do novog pogotka, ali je Falque propustio dvije šanse kada mu je najprije Szczesny odbranio udarac, a onda je pogodio stativu u 14. minuti.

Novi duel Džeke i Harta zbio se u 28. minuti, ali je engleski golman ponovo uspio zaustaviti udarac Dijamanta. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a najbolju šansu imao je Belotti u 41. minuti.

Nakon samo tri minute igre u drugom dijelu Džeko dolazi do još jedne prilike, ali njegov udarac glavom ponovo brani odlični Hart. Kazna za promašaje uslijedila je u 53. minuti kada Falque realizira penal koji je skrivio Peres.

Roma je uzvratila dvije minute kasnije također iz penala, a siguran izvođač bio je rezervista Totti koji je smanjio na 2:1. Tottiju, koji će za dva dana proslaviti 40. rođendan, je ovo bio 250. gol u Seriji A.

Umjesto da Roma stigne rezultatski zaostatak, domaćin je preko Falquea ponovo povećao vodstvo u 65. minuti. Interesantno, Falque je u Torino stigao kao posuđeni igrač Rome, a na ovom meču je svom klubu postigao dva pogotka i tako odlučio meč.

Ponajbolju šansu za smanjenjem vodstva imao je Džeko u 89. minuti kada je šutirao pored gola. Na kraju je ostalo 3:1.

Tabela: