Goal.com
0

Džeko i Misimović u timu kola

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dva bosansko-hercegovačka nogometna reprezentativca u redovima njemačkog Wolfsburga, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, uvršteni su u najtim 26. kola Bundeslige u izboru Goal.com-a.

Ekspertnom timu najeminentnijega nogometnog web-portala Goal.com-a svidjela je Misimovićeva samouvjerenost na travnjaku prilikom subotnje gostujuće pobjede Wolfsburga kod Borussije iz Mönchengladbacha, koja je dovela do vodećeg gola i dviju krasnih asistencija za Džeku i Gentnera.

O Edinu Džeki, pak, na Goal.comu pišu:

"Zabio je iz penala i iz igre. No, njegova je igra daleko, daleko više od samog zabijanja golova. Protiv Borussije sjajno je držao loptu, navlačio na sebe braniče, koristio svoju snagu i otpornost pri napadačkim akcijama..."

Uz Džeku i Misimovića, u timu 26. kola još su dva Wolfsburgova igrača, golman Marwin Hitz i lijevi branič Marcel Schäfer.

Goal.com paralelno je proglasio Bayernova nizozemskog krilnog igrača Arjena Robbena europskim igračem sedmice. Nakon što je Bavarce sjajnim golom u Firenci odveo u četvrtfinale Lige prvaka, Nizozemac je donio Bayernu sva tri boda u domaćoj prvenstvenoj pobjedi (2-1) nad Freiburgom u subotu.

Goal.com, tim 26. bundesligaškog kola, sistem 3-1-3-3:

Marwin Hitz (Wolfsburg) – Felix Bastians (Freiburg), Per Mertesacker (Werder), Marcel Schäfer (Wolfsburg) – Cedric Makiadi (Freiburg) – Arjen Robben (Bayern), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Tranquilio Barnetta (Bayer) – Stefan Kießling (Bayer), Lucas Barrios (Borussia D.), Edin Džeko (Wolfsburg).