Kapiten Zmajeva
544

Džeko: I mene bi "masakrirali" u BiH da sam uslikan u provodu nakon poraza

Piše: N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko govorio je večeras o utakmici Zmajeva u okviru 5. kola Lige nacija protiv Austrije

Očekivanja svih bh. navijača je da će upravo on donijeti prevagu, a tome su svjesni i u domaćoj selekciji.

"Mogu svu pažnju posvetiti meni, ali da ostali postižu golove", počeo je Džeko govor uz osmijeh pa nastavio pričati o Austrijancima.

"Njima jedino igra pobjeda i tako nije bilo u Zenici. Pokušat će nas pobijediti. Igraju pred svojom publikom, iako znam da će biti dosta naših navijača. Ukoliko napadnu, znat ćemo im odgovoriti na dobar način i na kraju osigurati prvo mjesto u Ligi nacija", dodao je.

Džeko je rekao kako će sve biti fer i korektno na terenu, a posebno nakon što je upravo bh. kapiten imao probleme u prošlosti s igračima Austrije.

"Sve što se desilo na prijateljskoj utakmici brzo se riješilo. Pričali smo poslije i nema nikakvih problema. Što se tiče situacije s Markom Arnautovićem, moram istaći da njega poznajem već duže vrijeme, još iz Engleske i sve ono što su mu napravili austrijski novinari bilo je malo prenapuhano. I mene bi sigurno bh. mediji 'masakrirali' da su me uslikali u provodu nakon poraza. Na kraju je najbitnije da ćemo i on i ja dati na terenu sve za naše reprezentacije", poručio je Džeko.

Podsjetimo, utakmica između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se u četvrtak na stadionu Ernst Happel u Beču s početkom od 20:45 sati.