Objavila Gazzetta
20

Džeko i još četiri igrača na Conteovoj listi Interovih pojačanja

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Inter će vjerovatno predstojećeg vikenda izboriti plasman u Ligu prvaka, a lista za pojačanja novog trenera Antonia Contea već je spremna, tvrdi italijanska La Gazzetta dello Sport.

Dolaskom Diega Godina odbrana je kompletirana, dok se kao pojačanja za sredinu terena najčešće spominju Italijani Federico Chiesa, Lorenzo Pellegrini i Nicolo Barella.

Prva meta je Chiesa, igrač zbog kojeg je menadžment Intera već započeo "rat" s Juventusom, a dosta toga pitat će se njegov otac Enrico.

Imena na listi pojačanja za napad u eri poslije Icardija već su odavno poznata, a na njoj su, kako navodi Gazzetta, Romelu Lukaku i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Podsjetimo, Džeko u nedjelju igra, prema pisanju italijanskih medija, posljednju utakmicu u dresu Rome, koja se sastaje s Parmom u duelu koji im vjerovatno neće donijeti četvrtu poziciju i mjesto u Ligi prvaka.

Naš napadač će, prema svemu sudeći, imati oproštaj od Olimpica, a italijanski mediji ga već polako predstavljaju kao veliko pojačanje Intera.