Poništen gol Džeke
97

Džeko i Inter preko najvećeg rivala Juventusa izborili finale Kupa Italije

D. P.
Džeko je igrao skoro 70 minuta (Foto: EPA-EFE)
Džeko je igrao skoro 70 minuta (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera pobjedom rezultatom 1:0 protiv Juventusa izborili su plasman u finale Kupa Italije.

Prvi meč u Torinu završen je bez pobjednika, a kako je bilo 1:1, u današnji duel obje ekipe ušle su s velikim očekivanjima. Ipak, jedan tim se izdvajao tokom svih 90 minuta.

Inter je odigrao sjajan meč i pravo je čudo kako Juventus nije teže "stradao". Posbeno ako se u obzir uzme činjenica da je Inter rano poveo.

Milanski velikan je u 15. minuti došao do vodstva. Nicolo Barella je izbacio Federica Dimarca samog pred gol Juventusa, a bočni nogometaš pogađa gol gostiju.

U nastavku prvog dijela nije više bilo golova, a naš Edin Džeko je na startu drugog dijela postigao veoma lijep pogodak nakon solo-prodora po lijevoj strani, no on je naknadno poništen zbog ofsajda.

Džeko je igrao do 68. minute, a onda ga je zamijenio Romelu Lukaku. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je Inter izborio finale Coppa Italije preko najvećeg rivala.

U finalu će Inter igrati protiv boljeg iz dvomeča Cremonese - Fiorentina. Čini se da tu već znamo ko je izborio finale pošto favorizovana Fiorentina ima dva gola prednosti iz gostujuće utakmice.

Rezultat i strijelac:

Inter - Juventus 1:0 (Dimarco 15')