Završena je i Superliga
50

Džeko i ekipa ipak nisu uspjeli, Galatasaray je ponovo prvak Turske

D. P.
Foto: Galatasaray SK
Foto: Galatasaray SK
Iako je Fenerbahče u posljednjem kolu ostvario ubjedljivu pobjedu rezultatom 6:0 nad Istanbulsporom, ekipa Galatasaraya je uspjela odbraniti titulu prvaka Turske.

Ovogodišnje izdanje turske Superlige donijelo je veliku dramu i borbu za titulu do posljednjeg kola. No, tu je Galatasaray ušao s velikom prednošću jer mu je za trofej trebao samo jedan bod protiv Konyaspora na gostovanju.

To je ekipa iz Istanbula uspjela i ostvariti te je sa sigurnih 3:1 odbranila titulu prvaka Turske.

Dva gola Maura Icardija te jedan Berkana Kutlua bili su i više nego dovoljni za veliko slavlje navijača Galatasaraya.

Tako je bez velikog značaja ostala pobjeda Fenerbahčea rezultatom 6:0 nad Istanbulsporom u posljednjem kolu u kojem je i naš Edin Džeko uspio da postigne gol za svoj tim.

Džeko je već u osmoj minuti utakmice pogodio s bijele tačke za vodstvo Fenerbahčea, a u nastavku prvog dijela Sebastian Szymanski i Dušan Tadić uspjeli su riješiti pitanje pobjednika.

Bright Osayi-Samuel postiže gol u nastavku za 4:0, a do kraja po jedan dodaju Serdar Dursun i Joshua King za konačnih 6:0. Džeko je igru napustio na poluvremenu i ostaje da se vidi da li je to bila taktička zamisao, ili je naš reprezentativac doživio neku povredu u prvom dijelu.

Tako je Galatasaray s tri boda više osvojio svoju 24. titulu prvaka Turske. S druge strane, Fenerbahče je završio na drugom mjestu, a trećeplasirani je Trabzonspor.

Rezultati i strijelci:

Fenerbahče - Istanbulspor 6:0 (Džeko 8', Szymanski 15', Tadić 35', Osayi-Samuel 66', Dursun 76', King 78')

Konyaspor - Galatasaray 1:3 (Prip 78' / Icardi 29', 51', Kutlu 53')

Tabela: